A legszebb kerti fények nyáresti beszélgetésekhez

Ha a kertünk szépítéséről van szó, a kreativitásnak nincsenek határai. Amikor beköszönt a jó idő, még nagyobb hangsúlyt kap udvarunk tisztasága, rendezettsége. A kerti bútor a helyére került, a veteményes kigyomlálva, látszólag minden tökéletes. Valami mégis hiányzik?

kerti fények

Ha már túl vagyunk a csináld magad projekteken, kertépítési és kertszépítési tippeken és a kertünk nem is mutathatna csodásabban a nappali verőfényben, még mindig törhetjük a fejünket azon, milyen kerti fények segítenek még hangulatosabbá tenni a nyári estéket.

A kerti világítások sokfélék lehetnek. Ha megszületett a döntés, hogy a kihelyezett fényeknek a hangulatteremtés, vagy a napnyugta utáni biztonságos közlekedés legyen a funkciója, esetleg a kettő egyben, nem mindegy az sem, milyen a kert stílusa, mi fér bele ízlésünkbe, mennyire vastag a pénztárca.

Miből válogathatunk? Jó alternatíva lehet a LED szalag, a napelemmel működő lámpák, kültéri fényfüzérek, lámpások (akár saját magunk által készítve otthon megtalálható alapanyagokból), szabadon álló kandeláberek kihelyezése.

Hogy hová kellenek kerti fények?

Megvilágíthatók a kerti ösvények, járdák, pavilonok vagy más kerti épületek. Akár a vastagabb faágak is alkalmasak lehetnek arra, hogy lámpákkal díszítsük fel őket. Érdemes kellő figyelmet szentelni a fényárvilágításnak, ez meghatározott területek, például a bejárati ajtók környékének, lépcsőknek, autó felhajtóknak az irányított fénysugárral való megvilágítását jelenti.

Javasolt követni a “kevesebb több” elvet, hiszen a sejtelmes félhomály sokkal kellemesebb, mint a reflektorokkal megvilágított, szinte nappali fényben úszó udvar. Jó választás és esztétikai szempontból sem utolsó a természetes fényforrások alkalmazása, úgy mint a mécsesek, gyertyatartó állványok, fáklyák kellő körültekintéssel való használata. A természetes fények kevésbé borítják fel szervezetünk belső óráját, így kipihentebbek, egészségesebbek maradhatunk és a kerti hangulatvilágításról sem kell lemondanunk.

Alábbi összeállításunkban a legszebb, legötletesebb megoldásokat gyűjtöttük össze:

Ha a galérián kívül és nézegetnél még több csodaszép kerti fényeket, inspirációnak azt javasoljuk, hogy itt kezd a további böngészést.

https://www.pinterest.com/designdestiny/garden-lighting/