Ekkora virágszirmokat még biztos nem láttál

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Ezt a gondolatot folytatva, aki szereti a hatalmas virágokat, az pedig biztos, hogy jó ember.

De még, ha hibás is ez a logika, egy biztos: gyönyörű virágokat mutatunk most. Te ültetnél ilyen hatalmas virágokat a kertedbe?

Ha tetszenek a nagy virágok, ezeket ültesd a kertedbe

Az első rögtön egy közismert növény, a napraforgó . Mint minden rendes növénynek, ennek is vannak nagyra növő változatai. Ez itt az óriás napraforgó, a virágja akár 90 centisre is megnőhet.

Forrás: pixabay.com

Akárcsak a napraforgónak, a bazsarózsának is vannak nagyra növő változatai. A kisebb bokrok is csodás díszei a kertnek ősszel, de a faszerű bazsarózsák teljesen lenyűgöző látványt nyújtanak. Egy másfél méteres növényen egyszerre akár 50 virág is előbújhat, ha eljön az ideje.

Forrás: pixabay.com

A keleti pipacsnak hatalmas gyökerei vannak, így, ha egyszer gyökeret ereszt, akkor megfelelő gondozással hatalmas, 14 centis virágok díszíthetik a kertet.

Forrás: pixabay.com

A fehér hortenzia még a keleti pipacsnál is nagyobbra nő meg, akár harminc centiméteres szirmokat is növeszthet.

Forrás: pixabay.com

Ha valaha is próbálkoztál dáliát nevelni, akkor tudod, hogy mennyire sok törődést igényel. Hatványozottan igaz ez az óriás dáliára, aminek mindenből több kell ahhoz, hogy végül mindent a gyönyörű virágához használjon fel.

Forrás: unsplash.com

Az óriás vízililiom kosárlabda nagyságú virágai ugyan gyönyörűek, de nem élnek többet néhány napnál.

Forrás: unsplash.com