Az ünnep egyik legkevésbé várt része, avagy a fafaragás: így éld túl!

December 24-ére a legtöbben már végeztek a nagytakarítással, a bevásárlással és az ajándékok beszerzésével. A férfiak számára azonban ilyenkor jön el az ideje a különleges ünnepi rítusnak, a karácsonyfa tartóba faragásának.

Hacsak nem műfenyővel ünnepel valaki, vagy állítható fatartóval várja a karácsonyt, akkor kevés esély van arra, hogy megússza ezt a műveletet. Reménykedni legfeljebb abban lehet, hogy az árustól szerzett fenyőn csak egy kicsit kell faragni. Ez az illúzió általában azonnal szertefoszlik, amikor a fa először lesz hozzámérve a talphoz.

Tippek faragáshoz

A faragás egyik alapszabálya, hogy a fenyőt összetartó hálót egészen addig nem szabad megbontani, ameddig a talp nem megy rá a fára. Igencsak kellemetlen érzés úgy faragni, hogy közben el kell tüntetni az útból az össze-vissza álló ágakat is. Az alkoholfogyasztást minden esetben érdemes kerülni, hiszen a faragás optimális esetben éles szerszámokkal történik. Elég kellemetlen lehet a baleseti sebészeten tölteni a Szentestét.

A faragáshoz érdemes előkészíteni a terepet. Nemcsak hely kell a kényelmes munkához, de érdemes az időközben leeső tűlevelekre és a forgácsokra is gondolni. Ez parketta és járólap esetében kihagyható lépés, de, ha valaki csak padlószőnyeggel borított szobában tudja csinálni, akkor jobban jár, ha valamit aláterít.

A munkához elég egy jó éles kés is, vagy egy kisebb balta, de jóval gyorsabban lehet végezni egy dekopírfűrésszel. A vállalkozóbb kedvűek nemcsak a fa alját, hanem az egész fát is kifaraghatják, mint ez az amerikai férfi:

https://www.youtube.com/watch?%20v=JajwzJVDFIY