Adományfákat épít egy magyar csapat Európa szerte – A hazai építmények is gyönyörűek, nézd meg őket te is!

A Hello Wood egy magyar építészekből álló alkotói műhely, karácsony előtt rendszerint szánkókból, faládákból vagy éppen farönkökből építenek karácsonyfát, céljuk, hogy ezek az installációk az ünnepek után is tovább szolgálják a közösséget.

2014-ben Budapesten, 2015-ben Budapest mellett már Londonban, Manchesterben és egy svájci városban is készültek ilyen faépítmények a karácsonyi vásárokra. Idén öt óriási fenyőt helyeztek el négy különböző európai városban. Ezekből három tűzifából épült, így az ünnepek után alapanyagukat rászoruló családokhoz juttatják, hogy befűthessenek vele.  

Hazai adományfák

A Hello Wood installációi nem csupán káprázatosan szépek és rendkívül ötletesek, de az összefogás szimbólumaivá is váltak az évek alatt. Nagyon fontos dologra hívják fel a figyelmet: télen több ezer családnak okoz nehézséget a megfelelő fűtőanyag beszerzése.

A fővárosban az óbudai Szentlélek téren áll egy 16 méteres, 40 tonnás karácsonyfa akácfarönkökből, azonos méretekkel rendelkező testvére pedig a Szent László teret díszíti. Idén először vidéki helyszínen is emeltek adományfát: Kecskeméten egy 11 méter magas, 20 tonnás karácsonyfát építenek a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary autógyár területén.

A két évvel ezelőtti (világhírre is szert tett) Erzsébet téri adományfa tüzelőanyaga körülbelül 25 családnak volt elegendő. Ez alapján könnyen kiszámítható, hogy idén több mint 60 otthon fűthető be az adományfák segítségével.

Kecskemét
Budapest, Szent László tér