Még nem sikerült megbarátkoznod a téli időjárással? Hangolódj ezekkel a gyönyörű fotókkal!

Beköszöntött a tél, hóval és faggyal találta szemben magát az, aki a napokban kimerészkedett a szabadba. Talán nem örülünk mindannyian a téli időjárás beköszöntének, hiszen a hidegeknek, ködnek, havas utaknak bizony megvannak a hátrányai. Mi most mégis inkább az előnyökre fókuszálnánk.

Miért örülhetünk sokan a hónak, fagynak? Egy kis fehérség az ablakon kinézve kétségtelenül segíti az ünnepekre való ráhangolódást. Már a havas táj vagy a zúzmarás faágak is szemet gyönyörködtetőek, a hóesés pedig maga a tél megkoronázása. Felejtsük most el kicsit a csúszós utakat, a hólapátolás izzasztó pillanatait és a fűtésszámlát! Ehhez hoztunk nektek néhány gyönyörű téli fotót.

A legszebb téli tájak

Még ha nem is kedveljük különösebben a telet és a hóra, mint ellenségre tekintünk, tudatosítsuk magunkban, hogy igenis jó dolog a hó: ha szeretjük és szorgosan gondozzuk a kertünket,  a hóra érdemes inkább jó barátként, sem mint ellenségként tekinteni. A hó szigetelő réteget biztosít, megvédi a gyökereket és a virághagymákat a fagyoktól, miközben segít az elhalt leveleknek és fűnek lebomlani. Amikor pedig olvadni kezd, megspórolunk egy kis öntözést.

Ha ez sem elég meggyőző: a hó, hóesés kicsalogat a szabadba és rengeteg szabadidős tevékenység kötődhet hozzá. Már egy nagy séta is nagyon jót tesz testnek és léleknek, a korcsolyázás, szánkózás, síelés, egy nagy hócsata vagy hóember építés intenzív testmozgást és boldog pillanatokat, csodás élményeket jelenthet.

Ha pedig még ez sem volt elég, arra az esetre elhoztuk a legszebb téli fotókat, amelyek láttán nehéz tovább utálni ezt a havas, jégvirágos évszakot.

A lelkes fotósok további képei megtalálhatók a Bored Pandán.