Öltöztesd kertedet díszekbe és fényárba a fagyos hónapokban is!

Kevés az örökzöld és a hidegeknek fittyet hányó, késő őszig is pompázó virágos növény a kertedben? Lehangol a sáros, kopottas kinézetű, megszürkült gyep látványa? Legszívesebben minden redőnyt leengednél, hogy a nemrég még káprázatos színekben játszó kert romjait látnod se kelljen?

Nem kell beletörődnöd abba, hogy kerted tavaszig sivár, szürke marad. Nem kell magadat kizárólag az időjárás szeszélyére bízni és azért fohászkodni napról napra, hétről hétre, hogy legalább egy kis hó vagy zúzmara javítson a kinti összképen. Vedd kezedbe az irányítást és készítsd el a kerti dekorációdat télre!

Téli díszek és fények

Az őszi, téli természet rengeteg dekorációs alapanyagot tartogat számunkra. Gondoljunk csak a száraz levelekre, bogyókra, tobozokra, gesztenyékre!  A kopaszodó fák ágait vagy a teraszt feldíszíthetjük tobozból, levélből, színes vesszőkből font koszorúkkal, a töklámpástól sem kell megszabadulni a november eleji jeles napok után. A kiürült virágládákba, dézsákba pedig telepíthetünk bolyhos mohát. Egy szép madáretető a kert központi díszítő eleme lehet, nem beszélve arról, milyen hasznos a nálunk áttelelő madarak számára.

Az ünnepek közeledtével merészebb, gazdagabb megvilágításba is helyezhetjük a kert tárgyait és növényeit, ez nem csupán a karácsonyi készülődésre hangol rá, de a korai sötétedés miatt sem utolsó. A kerti utat övező alacsony kandeláberek vagy talajszintbe süllyesztett fényforrások pazar hangulatot teremthetnek. A kültéri karácsonyi izzókat is elhelyezhetjük már most és egészen a tél végéig kint maradhatnak!