Színeket a kertbe télen is! – Ezek a növények a legkomorabb napokon is vidámmá varázsolják otthonodat

Nem kell, hogy a tél a kietlen táj, a kopasz fák és cserjék, a kellemetlen hideg és a lehangoló szürkeség időszaka legyen! Hogyan tegyük vidámabbá, színesebbé kertünket télen? Most megmutatjuk!

A téli kert látványa nem feltétlenül komor (még akkor sem, ha hétről hétre hiába várjuk a szemet gyönyörködtető havazást). Elég, ha olyan növényeket honosítunk meg, amelyek télen  is színt hoznak a kertbe levelükkel, virágukkal vagy termésükkel!

Ezek a növények varázsolják színessé a kerted télen is

A télizöld vagy az örökzöld fajok biztosan nem okoznak majd csalódást, ha szeretnénk elkerülni, hogy a kertünk kopár és szürke legyen a téli hónapokban. Az örökzöld növények egész évben megtartják leveleiket, a télizöld típusok pedig csak a tél végén hullajtják el lombjukat, de aztán nagyon hamar friss leveleket hoznak.

Ezeket ajánljuk: magyal, fagyal, babérsom, madárbirs, babérmeggy, puszpáng, boróka. Léteznek olyan virágos növények is, amelyek télen is megörvendeztetnek szépségükkel, színeikkel, ilyen a krizantém, a hunyor, a kikeleti bangita, a téli jázmin.