Sütőtök-szezon: eláruljuk, hogyan használd fel a konyhában ezt a remek növényt!

Lámpás, asztaldísz, őszi dekoráció kiváló alapanyaga a sütőtök. Te nem vagy az a kézműves, barkácsolós fajta, viszont kreativitásodat remekül kiéled a konyhában? Ez a cikk most neked szól!

A sütőtökről automatikusan a bébiétel ugrik be? Pedig olyan sokféle módon felhasználható a konyhában! Készülhet belőle saláta, leves, kása, kompót, torta, pite, muffin, gnocchi, ravioli és rizottó.

Miért együnk sütőtököt?

A sütőtök igazi vitaminbomba, ami nem hátrány az ősz kellős közepén. Magas a karotintartalma: a sárgarépához hasonlóan javítja a látást. Antioxidánsai akadályozzák a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Nyersen fogyasztva jelentős C-vitamin dózishoz juttathatod vele a szervezetedet, de magas rosttartalma a kiegyensúlyozott anyagcserében is fontos szerepet játszik.

Sütve és krémlevesként is nagyszerű csemege, de ha nyitott vagy az újdonságokra, kipróbálhatod a fűszeres sütőtöktortát, a sütőtökös hummuszt és a sütőtökös tócsnit.

Receptekért kattints!