A sütőtökről automatikusan a bébiétel ugrik be? Pedig olyan sokféle módon felhasználható a konyhában! Készülhet belőle saláta, leves, kása, kompót, torta, pite, muffin, gnocchi, ravioli és rizottó.
Miért együnk sütőtököt?
A sütőtök igazi vitaminbomba, ami nem hátrány az ősz kellős közepén. Magas a karotintartalma: a sárgarépához hasonlóan javítja a látást. Antioxidánsai akadályozzák a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Nyersen fogyasztva jelentős C-vitamin dózishoz juttathatod vele a szervezetedet, de magas rosttartalma a kiegyensúlyozott anyagcserében is fontos szerepet játszik.
Sütve és krémlevesként is nagyszerű csemege, de ha nyitott vagy az újdonságokra, kipróbálhatod a fűszeres sütőtöktortát, a sütőtökös hummuszt és a sütőtökös tócsnit.
Receptekért kattints!