Természetközeli, szórakoztató és egészségesebb, fittebb, boldogabb leszel tőle: bemutatunk egy új alternatív mozgáslehetőséget

Mentális betegségek, elhízás: ezek korunk fontos egészségügyi problémái, melyek a rossz életvitelhez köthetők. Hogyan győzhetjük le őket? A válasz egyszerű: kerüljünk közelebb a természethez!

Az urbanizáció révén kialakult életvitelünk nem mondható a legideálisabbnak. Ideje ráébrednünk: szükségessé vált nem csupán testünk, de lelkünk számára is, hogy közeledjünk a természethez. Ennek pedig kitűnő módja a Green Gym. De mi is az a Green Gym?

Mindent a Green Gymről

Ez egy kitűnő kezdeményezés, melynek célja környezettudatosabb, egészségesebb és aktívabb közösség létrehozása egy alternatív mozgáslehetőség segítségével.

A foglalkozás bemelegítéssel kezdődik, ez sok esetben mentális gyakorlást is tartalmaz. Maga az edzés a természetközeliségre és a környezetvédelemre koncentrál, ez lehet faültetés, kertészkedés, kerítésfestés, bármilyen ház körüli, közterületekkel kapcsolatos, természetvédelmi tevékenység, amelyet szakemberek gyakoroltatnak be.

A foglalkozás a pihenőt és a levezetést is magába foglalja. Komplex mozgásokkal dolgozunk, amivel minden izomcsoport teljeskörűen, a saját természetes közegében átmozgatható.

Forrás: pixabay.com
A Green Gym jótékony hatásai

A rendszeres mozgás növeli a jóllétet, csökkenti a depressziót és szorongást. Gyermekeknél a kognitív funkciók fejlődését pozitívan befolyásolja, felnőtteknél pedig azok romlását késlelteti vagy előzi meg.

A kapcsolatteremtés, kapcsolatépítés is fontos eleme a Green Gymnek, az együtt töltött minőségi idő csökkenti a társas elszigeteltséget. Kutatások bizonyítják, hogy a társas kapcsolatok jót tesznek mentális és fizikai egészségünknek. Stroke betegek esetében azok, akik több társas kapcsolattal rendelkeztek, hamarabb felépültek betegségükből.

A Green Gym hatására új dolgokat próbálhatunk ki, miközben óvhatjuk a környezetünket, (jobban) megismerhetjük a növény és állatvilágot. Az új, izgalmas tevékenységek kipróbálása és a tevékenységek közben megélt sikerek növelhetik önértékelésünk és önbizalmunk. Mozgás közben alkothatunk, kiélhetjük kreativitásunkat.

Tegyük hát meg az első lépést és száműzzük azokat a tévhiteket, hogy a ház körüli tevékenységek csak „muszájból” végezhetők, unalmasak, fárasztóak és egyáltalán nem szórakoztatóak. Ennek épp az ellekezőjét tapasztalhatjuk meg a Green Gym által.

Ha több is érdekel, klikkelj.