Ha megihlet az őszi természet, dekorálj gesztenyével!

Kevés őszibb dolgot tudunk elképzelni a gesztenyénél. Nem csupán a gyermekek nagy kedvence a vadgesztenye, melyet jó csak úgy gyönyörködve szemlélni, vagy teletömni vele a zsebeket a későbbi játékhoz.

Felnőtt fejjel sem kell lemondanunk a gesztenye iránti rajongásról. Már csak azért sem, mert közepes kézügyességgel is gyönyörű, őszi hangulatú dekoráció készíthető belőle. Hiszen olyan szépségesen barna, kerek és csillogó, önmagában, egy nagy tálba szórva is remek dísze lehet a nappalinak. De mit kezdhetünk még vele?

Csináld magad őszi dekoráció a természetből

Vízbázisú, nagy fedőképességű világos színű filctollal (szerintünk a fehér áll neki a legjobban) szépen kidíszíthetjük a gesztenyét. De készülhet belőle szókirakó, nagyobb összejövetelekre vagy akár őszi esküvőre ültetőkártya is.

Ötlet és fotó: anapfenyillata.cafeblog.hu

Örök klasszikus (és a kicsik által kedvelt játék) a gesztenyefigura. A beleszúrt fogpiszkálóval vagy hurkapálcával összeilleszthetők az elemek, és a gesztenye magján kívül felhasználhatjuk a gesztenye termését is, de makkal, mogyoróval, berkenyével is kombinálhatjuk.

Fotó: zszywka.pl

Ha sok gesztenyét sikerül összegyűjteni, mutatós ajtódíszt állíthatunk össze.

Fotó: pinterest.com

Üveg gyertyatartókat is díszíthetünk gesztenyével, ha az őszi hangulat a célunk. A gyertya meleg, meghitt fényéhez jól fognak passzolni a kerek, barna magok.

Fotó: emdeco.wordpress.com

További inspiráló őszi dekorációkért kattints.