Édesszájúak, figyelem! Ezek a legfinomabb őszi lekvárok

Te is rajongsz az édes és gyümölcsös ízekért? A lekvár kitűnő választás, ha üvegbe zárnád az ősz legzamatosabb gyümölcseit és időnként előkapnád, hogy csak úgy magában, vagy egy friss szelet kenyérre kenve fogyaszd el, esetleg sütemény alapanyagaként használnád fel.

Akkor sem kell csüggednünk, ha már lecsengett a nyári gyümölcsszezon. Az ősz is rengeteg finomságot tartogat a számunkra. Itt egy kis összeállítás édesszájúaknak: ezek a legfinomabb őszi lekvárok!

Ezért főzz lekvárt!

Ha idén vágsz bele először a lekvárfőzésbe, vagy régi receptjeidet szeretnéd felturbózni, a legjobb helyen jársz. Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb őszi gyümölcslekvárokat. Gondold csak el, micsoda öröm lesz majd, amikor télen, a kamrapolcon kezed ügyébe kerül saját készítésű, házi gyümölcslekvárod! Nem csupán saját fogyasztásra alkalmas: jól sikerült lekvárunk egy szép üvegbe töltve, különleges fűszerezéssel, egy csinos, igényes címkével ellátva kiváló ajándék lehet az őszi és téli szülinaposoknak és a karácsonyi rokonlátogatáskor is előkaphatunk belőle, ha ötlettelenek vagyunk az ajándékokat illetően.

A legtutibb receptek

Sütőtök, alma, körte, szőlő és füge: ez csak néhány ínycsiklandó alapanyag, a részletekért kattints a felsorolt lekvárokra.