Kreatív ötletek – Így tárold kerti szerszámaidat!

Te hogyan tárolod a kerti szerszámaid? Folyton káosz uralkodik közöttük, vagy mindennek megvan a pontos helye? Miért fontos, hogy megfelelően tárold ezeket az eszközöket?

Az alapos munka, a könnyű, biztonságos kezelhetőség érdekében rendkívül lényeges kerti szerszámaink szakszerű tárolása. Mire érdemes odafigyelni, hogyan érdemes tárolni őket, hogy hosszú időn át dolgozhassunk velük?

Milyen szempontok szerint tároljuk a szerszámokat?

Tárolásnál első a biztonság és nem csupán ott, ahol gyerekek vagy háziállatok is vannak a családban. A legjobb, ha szerszámaink nem hevernek a kertben szanaszét: már ezzel is sokat teszünk saját és családtagjaink testi épségéért. De aki ennél komolyabb tárolási megoldásra vágyik, annak szempont lehet, hogy az eszközök esztétikusan, átláthatóan kerüljenek eltételre, valamint az sem hátrány, ha előbb alaposan megtisztítjuk és megélezzük szerszámainkat, és csak utána pakoljuk el őket a következő használatig. Az élezés és a szerszámok rendbetétele az őszi munkálatok beköszöntével különösen fontos, hiszen a metszés például nagyon igénybe tudja venni a szerszámokat!

Kreatív ötletek szerszámok tárolására

Mutatunk néhány példát az akár otthon, sajátkezűleg is megépíthető tárolórendszerekről. A jelszó: csak kreatívan!