Ezek a legmenőbb madáretetők – Inspiráló ötletek azoknak, akik szeretnek barkácsolni

Persze még csak az ősz köszöntött be, a kemény fagyokig és a havazásig még hónapok vannak hátra, de egy jó madáretető azon túl, hogy rendkívül hasznos a madarak számára a hideg időkben, nagyszerű dísze lehet a kertnek.

Vannak, akik szeretik maguknak összerakni a kert, vagy akár az erkély díszeit. Főleg nekik szól most ez a cikk, hiszen van még annyi idő a fagy beköszönte előtt, hogy el lehet készíteni a legbonyolultabb madáretetőt is (azoknak, akik készen vásárolnák még van idejük nézelődni).

Ezért barkácsolj madáretetőt

A madáretetők üde színfoltjai a havas tájnak, ha az elkészítés után nem felejtenek el gondoskodni a madáreledel utántöltéséről. A madaraknak ez a táplálék az életet jelentheti tavaszig, ránk pedig a madarak jelenléte hat pozitívan. Ezek a szemet gyönyörködtető etetők ezen kívül a kert kiváló díszei lehetnek.

Madáretető kihelyezése – Így csináld

Egy dologra kell csak odafigyelni: a madarak számára könnyen hozzáférhető helyre kerüljön. Kicsi, nagy, fából készült, fém, felakasztható vagy álló – sok fajta madáretető létezik, itt most összeszedtünk egy pár olyat, amely akár egy kis barkácsolással elkészíthető órák alatt és nem is néz ki rosszul.