Így válassz kerti szerszámokat – Tippek lelkes kertészeknek

Te milyen szempontok alapján válogatod össze kerti szerszámaidat? Vásárlás előtt állsz, de bizonytalan vagy? Segítünk, hogyan csináld!

Ha most készülsz megvásárolni az első darabokat, esetleg a már meglévő készlet kiöregedett darabjait cserélnéd le, de elveszettnek érzed magad a hatalmas választék láttán, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venned ha kerti szerszámokat vásárolsz.

Így szerezheted be a legjobb kerti szerszámoKat

Vedd a kezedbe az eszközt, érezd a súlyát és vizsgáld meg, milyen a fogása, mennyire áll kézre, mennyire egyszerű kezelni.

Ellenőrizd, milyen anyagból készült és hogy ez az anyag mennyire felel meg a célnak. A rozsdamentes acél például könnyen tisztítható, az alumínium a műanyaghoz hasonlóan rendkívül könnyű.

Mérlegeld, mennyire fontos számodra a minőség. Szeretnéd hosszú éveken át használni az adott szerszámot, vagy nem bánod, ha idő közben (akár többször is) cserélned kell? Van-e a szerszámra garancia?

Elektromos szerszámoknál választhatsz akkumulátorral vagy hálózati áramról működőt. Melyik passzol jobban a kerted adottságaihoz? Melyiket lenne egyszerűbb kezelned?

Ha olyan kerti szerszámot vásárolsz, aminek hosszú nyele van (például gereblye), válassz olyan nyélhosszt, ami lehetővé teszi, hogy minél kevesebbet kelljen hajolnod és minél egyenesebb háttal állhass munka közben. Így kényelmesen dolgozhatsz és elkerülheted a derékfájást.

Keresd azokat a szerszámokat, amelyeknek vannak cserélhető tartozékaik. Beruházhatsz például egy olyan nyélre, aminek a hossza jól passzol a testmagasságodhoz és szerelhető rá gereblye, lapát vagy ásó fej.