Szeretsz barkácsolni? Így készítsd el az egyik legnépszerűbb társasjáték óriás változatát

A barkácsolás a hobbid? Szuper ötletet mutatunk azoknak, akik jól bánnak az asztalos szerszámokkal. Akkor sem lesz nehéz dolgod, ha még csak most ismerkedsz a fűrésszel. Ez a munka kétségtelenül sikerélménnyel fog zárulni.

Büszkén dicsekszel a vendégeknek, hogy az összes kerti bútort a saját kezeddel készítetted? Netán azt a menő lombházat is te magad építetted a srácaidnak? Vagy a komolyabb asztalosmunkák még váratnak magukra, de szuper dekorációkat készítesz otthonod szépítésére? Egy egyszerű, de annál nagyszerűbb társasjáték ötletet hoztunk ügyes kezű olvasóinknak.

Óriás társasjáték, óriás izgalom

Ha szívesen készítenél egy mókás kerti társasjátékot, ami hosszú órákra leköti az egész családot vagy a kerti parti vendégseregét, nincs is jobb választás ennél a fából készült óriás Jengánál. Ezzel a játékkal emlékezetessé teheted a nyár hátralévő napjait, de tulajdonképpen nagyszerű szabadtéri szórakozást nyújthat az év bármely időszakában, amikor nem esik az eső.

Így készítsd el

Semmi másra nem lesz szükséged csak fa lécre, fűrészre, csiszolópapírra (még jobb, ha rendelkezel valamilyen csiszológéppel), mérőszalagra és némi türelemre. 45 darab Jenga elemet készítünk, amelyek mérete az eredeti útmutatóban hüvelykben szerepel. Átszámítva 3,81 x 6,35 x 19,05 centiméres darabokat kell vágnunk. Ettől eltérő méretben is elkészíthető a játék, ebben az esetben javasolt figyelembe venni, hogy egy elem szélességét háromszor véve kapjuk meg az elem hosszát. Ne feledjük a “kétszer mérj, egyszer vágj” szabályt!

Fűrészelés után érdemes lecsiszolni az éleket, ehhez megfelel a csiszolópapír is, ám sokkal gyorsabb lesz a folyamat, ha géppel csiszolunk. A végén használhatunk valamilyen fedőlakkot vagy színes festéket, de mivel ezek az elemek folyton a földön landolnak és így jó eséllyel bepiszkolódnak vagy megkarcolódnak, nyugodtan elhagyhatjuk ezt az utolsó lépést.

Kalandra fel!