Ha meglátod ezeket a lombházakat, te is akarsz majd egyet a kertedbe

Téged is lenyűgöznek a lombházak? Akkor itt az ideje, hogy építs egyet a srácaidnak. Vagy magadnak. A gyerek mindig jó ürügy az ilyesmire, de ezúttal engedd meg magadnak, hogy saját kis kuckód legyen a magasban, ahová elvonulhatsz olvasni, relaxálni, sziesztázni. Vagy csak nézd meg összeállításunkat és gyönyörködj!

Magyarországon kevésbé elterjedtek a lombházak, mint kis kerti lakok vagy családi “játszóterek”, pedig kétségtelenül nagyon hangulatosak. Azért ne csüggedj, nem kell lemondanod a saját kuckódról.

Ha egyébként nincs tehetségünk a barkácsoláshoz, vagy elég önbizalmunk, hogy olyan fakunyhóban töltsük a pihenés perceit néhány méterrel a föld felett, amit mi magunk kalapáltunk össze: hazánkban egyre több cég foglalkozik azzal, hogy lombházakat építsen.

Lombházakat aa kertbe

Természetesen aki jól bánik a szerszámokkal, bátran belevághat a lombáz építésébe. Nem is kell túlságosan magasra építenünk a házikót, mint azt a galériában is látni fogjuk, nem mindegyik építmény kerül a lombkorona szintjére, s a kisgyermekes családok vagy a kezdő barkácsolók számára talán ez a legjobb megoldás.

Bátran éljük ki kreativitásunkat! Léteznek többszintes, sokhelyiséges lombházak, melyek már inkább hasonlítanak egy lombok közé emelt kis palotára (létezik ilyen luxus hotel is), ezek rendszerint professzionális felügyelet alatt készülnek. A szakemberek által készített lombházakat nem károsítja az annak otthont adó fa. Vigyázzunk hát kertünk fáira, ha lombházat építünk, a házilag barkácsolt házikók esetében gyakran megesik, hogy a növény törzse, ágai sérülnek az építés során.

Mutatjuk a variációkat. Neked melyik a kedvenced?