Homokozó házilag – így készítsd el fából

luxus homokozó

Gondolkoztál már azon hogyan dobhatod fel kertedet? Esetleg felmerült benned, hogy milyen jó lenne egy otthoni kis játszótér a gyerkőcöknek? Ha a válaszod igen mutatunk pár egyszerű ötletet, amelyek segítségével pofon egyszerűen készíthetsz otthonra egy kis homokozó játszóteret. 

Ha egy vérbeli barkács veszett el benned ez a cikk kifejezetten neked szól, de ha abszolút kezdő vagy se aggódj, hiszen rád is gondoltunk. Szerencsére ma már könnyedén beszerezhetőek az alapanyagok egy jó otthoni barkácsoláshoz, így csak azon kell majd gondolkoznod, melyik homokozót látnád legszívesebben otthon.

1. Homokozó szegélyből az abszolút kezdőknek

Ez a szegélyből készült homokozó a lehető legegyszerűbb darab, ráadásul bármilyen formában és méretben elkészíthetjük. A kivitelezésnek csupán képzeletünk szabhat határt. Szögletes, kerek, aszimmetrikus neked melyik tetszik a legjobban?

szegély homokozó
forrás: Pinterest

2. Gerenda és farönk

Ez a megoldás már kicsit több barkácsolási tapasztalatot igényel. Ha nem áll tőled messze a fűrész és a kalapács használata, bátran vágj bele. Fatelepeken bőségesen válogathatsz az alapanyagok között, de ne feledd, ha hosszú távra tervezel mindenképpen keményebb fát válassz alapnak.

rönk homokozó
forrás: Pinterest

3. Ülőpados homokozó

Ez egy igazi kettő az egyben verzió. A padok ugyanis fedélként is funkcionálnak, tehát rossz idő esetén könnyedén befedhetjük a játszóterületet. Kivitelezése már kicsit bonyolultabb, hiszen itt már zsanérokat is kell alkalmazni, de megéri a fáradságot.

ülőpados homokoó
forrás: Pinterest

4. Homokozó luxuskivitelben

Ebbe tényleg csak akkor vágj bele ha nagyon profin bánsz a szerszámokkal. Ezt a csodát igen időigényes elkészíteni, de igen mutatós és praktikus. Több szempontból is tökéletes mind a gyerkőcök, mind a felnőttek számára. Zárható fedél, árnyékos tető, akár kisebb pocok is felszerelhetőek. Kell ennél több? Ezzel a homokozóval egész biztosan te leszel a szuperszülő a kicsik szemében.

Homokozó
Forrás: Pinterest