Ha kedveled az erdei sétákat, ezt a helyet imádni fogod

Íme egy szuper kirándulóhely azoknak, akik imádják az erdőt: bemutatjuk Magyarország egyedülálló lombkorona-tanösvényét.

Szívesen járod a természetet? Rajongsz az erdők sokszínű élővilágáért, szívesen relaxálsz a vadon csendjét hallgatva? Miért nem teszed mindjárt a lombok között? Ha szereted az erdei kirándulásokat, ne hagyd ki ezt a magyarországi látványosságot.

Idén adták át a Somogy megyei Kaszón azt a lombkorona-tanösvény, amely hosszát és magasságát tekintve is egyedülálló hazánkban. Csaknem tíz méterrel a talaj felett a lombok között járhatjuk be a belső-somogyi gyertyános-tölgyest.

Erdei séta
Fotó: MTI – Varga György

Hent László építész tervezte a tanösvényt, amely 200 köbméter faanyag felhasználásával készült. A 124 méter hosszú hídszerkezet rögtön a település központjából indul, a lombok között vezető úton pihenők, izgalmas függőhídelemek és egy “láthatatlan les” is várja a látogatókat. Az ismeretterjesztést a fel- és lejárókon, a sétányon és a pihenőhelyeken elhelyezett interaktív táblák segítik.

Egyedül, párban, barátokkal, kicsi és nagy gyerekekkel is hatalmas élmény testközelből megfigyelni a fák lombját és a lombok lakóit. Ha pedig a kaszói tanösvényt megjártuk, hazánk más hasonló kirándulóhelyeit is meglátogathatjuk. Hiszen az erdei sétákból sosem lehet elég.