4 ok, amiért a kutyások könnyebben beiktatják napirendjükbe a rendszeres mozgást

Úgy érzed, nem vagy elég aktív? Gondoltál már arra, hogy a séta is számít, ha mozgásról van szó? Igen, a kutyasétáltatás is.

A gyaloglás az egyik legjobb mozgásforma, ha fittek és fiatalok szeretnénk maradni. Van-e nagyobb ösztönzőerő a napi mozgásra a szokásos sétájára várakozó házi kedvencnél? Miért szerencsések a kutyások, ha mozgásról van szó? Cikkünkből kiderül.

A kutyák imádnak mozogni

Nem fognak cserbenhagyni egy érdekesnek ígérkező tévéműsor miatt, nem fogják lemondani a közös sétát a túlórára hivatkozva, nem fognak betegséget színlelni, hogy kicsit lustálkodhassanak. Így sok szempontból mindenki másnál jobb gyaloglópartnernek bizonyulnak.

A kutyások aktívabbak

Azok, akik rendszeresen sétálni viszik négylábú pajtásukat, nagyobb arányban érik el a heti ajánlott 150 perces mozgásmennyiséget. A kutyasétáltatók majdnem fele heti ötször napi 30 percet mozog háziállatának köszönhetően, ami igen szép szám, tekintve, hogy azoknak, akik nem tartanak kutyát, csak 1/3-a mozog ennyit hetente.

Kutyával az oldaladon gyorsabban sétálsz

Nem csupán a séta mennyiségét, a séta sebességét is befolyásolják a kutyák. Gondoltad volna, hogy 28%-kal nő a séta tempója, ha kutyánkkal indulunk útnak? Összehasonlításképp, azok, akik nem egy négylábút választanak útitársul, 4%-kal gyalogolnak gyorsabban.

Következetesség és rendszeresség – a mozgásban is

Ha kutyát tartasz, következetességre törekszel a nevelésében. A következetesség és rendszeresség pedig kéz a kézben jár. A kutyának biztonságot nyújt, ha a napi sétát mindig ugyanabban az időpontban, ugyanazon mozdulatok kíséretében kezditek. Ez a kis szertartás neked is segít ráhangolódni a sétára, és jobban fogsz ragaszkodni a napi mozgáshoz, ha az nem csupán rólad, hanem kedvencedről is szól.