Tippek a napfény szerelmeseinek: ezeket ne hagyd ki, ha szeretnéd az idei nyarat emlékezetessé tenni

napfény

Az évnek talán nincs is a nyárnál megfelelőbb időszaka a pihenésre, feltöltődésre, az élmények begyűjtésére. A napfény még azokat is a szabadba csalogatja, akik szeretnek a négy fal biztonságában kikapcsolódni. Ha még hátravan a nyári szabadság, vagy úgy érzed, elrohantak veled a napok adunk néhány szuper tippet, hogy a végére kihozhasd belőle a legtöbbet.

Olvass egy jó könyvet. Lehetőleg a szabadban. Teríts le egy pokrócot a kertbe, állítsd fel a nyugágyat az erkélyen, de a közeli tó partján ücsörögve is előhúzhatod kedvenc regényedet a hátizsákból. Ennél pihentetőbbet el sem tudunk képzelni.

Strandolj. Hányszor voltál idén a strandon? Megvan a maga varázsa annak, amikor a medencébe lógatjuk a lábunkat jégkását szürcsölgetve, főtt kukoricát ebédelünk és csak kapkodjuk a fejünket a felettünk elröppenő labdák után. Ha nem kedveled az efféle nyüzsgést, ideje felfedezni a környező folyók, tavak nyújtotta strandolási lehetőségeket. A tömeget persze itt sem lesz könnyű elkerülni, de egy próbát megér. Fürdeni csak kijelölt helyen szabad saját biztonságunk érdekében, de még így is rábukkanhatunk egy kevésbé népszerű, ám annál kellemesebb partszakaszra.

napfény
Strandolni jó

Fesztiválozz. Kis hazánkban szinte minden héten van valami: fesztivál, falunap, szabadtéri koncertsorozat, szüreti mulatság. A csokoládé fesztiváltól a nagy zenei rendezvényekig hatalmas a választék nyári programokból. Látogass meg egy ilyen rendezvényt, nem fogsz csalódni.

Fagylaltozz. Annyit, amennyi beléd fér. Talán ez az egyik legjobb dolog a nyárban: büntetlenül hódolni ennek a hűvös édességnek. Ha mégis furdalna a lelkiismeret a nassolás miatt, egy jó kirándulással ledolgozhatod a többletkalóriákat.

  1. Szervezz grillpartit. A szabadban elkészített ételek zamatával semmi sem veheti fel a versenyt. A kerti összejövetelek hangulatát pedig igazán nem kell bemutatni. Ha leszáll az est, eltűnik a napfény, előkerülnek a fáklyák, felvillannak a fényfüzérek.  Akár egy éjszakai medencés pancsolásba is torkollhat a mulatság, ha már mindenki jóllakott.

Menj csillaglesésre. Romantikus programnak sem utolsó, de barátok körében is könnyű belefeledkezni a nyári égbolt szépségébe. Ne felejts el kívánni valamit, ha hullócsillagot látsz!

napfény
Romantikus csillaglesés

Tölts néhány napot a vadonban. A kempingezés családdal, párban vagy nagy baráti társasággal is nagyszerű móka, ezen kívül kipihentebbé és egészségesebbé tesz.

Szereted a limonádét? Készíts egy kancsóval. Vagy kettővel, mert pillanatok alatt elfogy. Citromos íze kiválóan csillapítja a szomjunkat a kánikulában. Nem is csoda, hogy erről a finom üdítőről mindenkinek a nyár jut eszébe. Sok-sok jégkockával ajánljuk. A kertben szedett friss menta tovább fokozza az élményt.