Káprázatos fotók: ez a természeti jelenség a nyár csúcspontja

Ha lemaradtál volna a hazai szentjánosbogár rajzásról, ne csüggedj! Ezek a lélegzetelállító fotók garantáltan kárpótolni fognak.

természeti jelenségek

A szentjánosbogár rajzás része a különleges természeti jelenségek sorának. Igazi látványossága a hazai arborétumoknak, nemzeti parkoknak. Ha idén kihagytad volna, nézd meg milyen fényjátékot csinálnak ezek a csodás kis élőlények a japán erdőkben.

A szentjánosbogarak káprázatos tánca meleg nyári estéken figyelhető meg a nedves réteken, erdőkben. Június végén van a rajzásuk, ennek megfigyelésére országszerte szerveződnek éjszakai túrák, amelyek évről évre egyre népszerűbbek.

A szentjánosbogár rajzás a természeti jelenségek egyik legcsodásabbja

A szentjánosbogár fajai a sarkvidékek kivételével az egész Földön megtalálhatóak. Nem csupán Magyarországon ennyire kedvelt a szentjánosbogár rajzás. Japánban is tombol a szentjánosbogár láz. Nem is csoda, hogy odavannak értük a fotósok: ezek a rovarok mesebeli hellyé változtatják az erdőket. Nehéz őket megtalálni, de ha sikerül, olyan varázslatos felvételek születnek, mint azt alább is látható. A szentjánosbogarakról a fotósok gyakran hosszú expozíciós felvételeket készítenek, ezeken a fotókon a mozgó objektumok fényei csíkként jelennek meg.