Páratlan megoldás – ilyen könyvtár még biztosan nem került az utadba!

Ha az ember meghallja a könyvtár szót, valószínűleg egy nagy, könyvektől zsúfolt épület ugrik be elsőre. Ez viszont egyáltalán nem hasonlít egy átlagos könyvtárra.

könyvtár

A tölgyfából készült minimalista stílusú könyvtár épület elsősorban azoknak lehet kiváló hely az olvasásra, akik a könyvekben csak csendben tudnak elmerülni. A vendégházként is működő kunyhó az észak-New-York-i erdő közepén van, távol a nagyvárostól, így biztos, hogy semmilyen zaj nem szivárog be a szobába.

Kényelmesnél kényelmesebb bútorokkal van berendezve, hogy a vendégeket semmi ne gátolja a feltöltődésben, a kunyhóban még egy fa tüzelésű kályha is található. A falak tele vannak könyvekkel – összesen 2500 könyv van az egyedi házikóban.

könyvtár
Rendhagyó könyvtár az erdő közepén

Egy kis közösségi könyvtár élmény is van benne

Az ötletgazda arra bátorítja az oda látogatókat, hogy hagyjanak jegyzeteket az olvasnivalókban. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld, milyen lehet ez az életérzés, akkor nem kell Amerikáig utazni. Magyarországon is több, erdő közepén levő helyen lehet eltölteni egy-két éjszakát, igaz, olvasnivalóról a vendégeknek maguknak kell gondoskodniuk.