VIDEÓ: Csináld magad ajándék legjobbja ezt ki kell próbálnod!

Egyedi ajándék ötletedet szeretnéd megvalósítani? Szeretsz alkotni? Ezt a módszert neked találták ki!

csináld magad ajándék

Kedves ajándék lehet egy bögrére, pólóra, borosüvegre, mobiltelefon tokra nyomtatott közös fotó. Manapság nem nehéz olyan üzletet találni, ahol néhány óra alatt megvalósítják a kívánságunkat. Ki sem kell tenni a lábunkat a lakásból: egy jó minőségű fotó elküldésével másnapra házhoz szállítják a kész terméket. Így joggal gondolhatnánk, hogy a felület nyomtatás olyan eljárás, amelyre kizárólag ipari környezetben kerülhet sor, de ez a csináld magad ajándék megmutatja, hogy nincs így.

csináld magad ajándék
Komód transzfer dekupázs technikával

Kreatív olvasóink legnagyobb örömére bemutatunk egy egyszerű technikát, amellyel házilag is elkészíthető a vágyott ajándéktárgy. Kedvenc fotónkat ugyanis saját kezűleg vihetjük át például egy egyszerű falapra. A fa felülete, erezete különleges alapja lehet bármilyen képnek vagy grafikának. Az SLRcoaching.com közzétett egy informatív összefoglalót, ahol lépésről lépésre mutatják be a folyamatot. A videó egyik hozzászólója azt állította, hogy ez a különleges technika szinte bármilyen felületen működik. A hazai blogok transzfer dekupázsként emlegetik.

Csupán egy simára csiszolt deszkát, egy lézernyomtatott képet, és néhány speciális hozzávalót igényel, amelyek a legtöbb művészellátó üzletben gond nélkül beszerezhetők. Az eredeti leírásban “gel medium” szerepel, ezt transzfer ragasztó, transzfer gél vagy a transzfer oldat néven is kereshetjük az üzletekben. A ragasztó/gél használata nagyobb méretű fotók átvitelekor, az oldat kisebb minták, sorminták, feliratok esetén válhat be jobban. Célszerű befejezésként lakkréteggel fixálni a képet. A fotót érdemes nyomtatás előtt tükrözni, hogy az eredeti formájában lássuk majd viszont.

Így készül a csodás csináld magad ajándék:

Ha kedveled a vintage stílust, itt találsz ingyenes grafikákat.