Átlátszó anyaggal javítja meg a törött bútorokat, a végeredmény lenyűgöző

Mit lehet kezdeni egy törött székkel? Azoknak, akiknél egy sérült bútordarab rögtön a szemetesben landol vagy a tűzön végzi, ajánljuk figyelmébe a következő lélegzetelállító alkotásokat.

bútor javítás

Ahelyett, hogy eredeti állapotukat állítaná vissza, a bútor javítás egészen extrém módját választotta Tatiane Freitas, hiszen valami elképesztő dolgot művel a régi bútorokkal. Törött székekről van szó, amelyeket a művész átlátszó akrillal egészít ki. A projekt elnevezése Az én régi új székem. A végeredmény egy lenyűgöző optikai csalódás, és egyben egy használható bútordarab.

Tatiane bútor javítás módszere hasonló a japán kintsugihoz, amely a törött cserepek és porcelánok összeillesztésének művészete. A kintsugiban arannyal, ezüsttel és platinával “ragasztották meg” az edényeket. A japán filozófia magyarázata szerint a kintsugi hasonló magához az élethez: a sors változása és annak elfogadása rejlik benne.

Miért különleges ez a típusú bútor javítás?

Talán ezért olyan különlegesek Tatiane munkái. Úgy kezeli a töréseket, hiányzó darabokat, mint a bútor részeit, ahelyett, hogy ezeket hibaként könyvelné el és megpróbálná elrejteni. A művész egyik alkotása a new yorki Guy Hepner Galéria kiállításán is helyet kapott.