Elképesztő, hogyan használták az erdőt a művészetben

Létezhet-e megnyugtatóbb az erdő csendjénél? De beszélhetünk-e egyáltalán csendről? Egy csapat fiatal építész a vadon kellemes lármáját felhasználva egyedülálló élménnyel ajándékozta meg a természetjárókat Észtországban.

Belsőépítész hallgatók egy csoportja hatalmas fából készült megafonokat épített egy észtországi erdőben. Az óriási építmények célja, hogy felerősítsék az erdő hangjait a természet szerelmesei számára, így vonódik jelenik meg munkáik során az erdő a művészetben.

Építmények az erdőben - Erdő a művészetben
Fotó: Tõnu Tunnel

Amikor megjelenik az erdő a művészetben

A létesítmény a kortárs építészet jellemzőit ötvözi és ingyenesen használhatják az arra látogató túrázók. Az objektumok olyan távolságban és szögben helyezkednek el, hogy a három irányból érkező hangok középen egyedülálló hangzásélményt hoznak létre.

Erdei pihenőhely hangzásélménnyel - Erdő a művészetben
Fotó: Tõnu Tunnel

Ok de mire valóak még ezek az elképesztő építmények?

A megafonok többfunkciósak, ülő- és pihenőhelyként, vagy akár színpadként is használhatók. Az ötlet gazdája Birgit Õigus belsőépítész diák, aki társaival professzionális dizájnerek támogatását élvezte: Tõnis Kalve, Ahti Grünberg és a b210 építészeti iroda vett részt a munkában. A fotókat Tõnu Tunnel fotóművész készítette.

Erdő - Többfunkciós megafonok - Erdő a művészetben
Fotó: Henno Luts